Suradnja s gostujućim festivalom Bokun Festivala – festival nijemog filma i drugih osjetila

BOKUN FESTIVALA I MDF – VEČER DUŠANA VUKOTIĆA

Četvrtak, 4 srpnja u 21:15
- Četvrtak, 4 srpnja
Ulica don Krste Stošića

21:15 Projekcija igranog filma

SEDMI KONTINENT

Redatelj: Dušan Vukotić

Žanr: igrani film

Uloge: Hermina Pipinić, Iris Vrus, Tomica Pasarić

Trajanje: 86 minuta

Godina: 1966.

Država: Hrvatska

Djeca sa svih meridijana i svih boja kože iznenada bježe iz svijeta odraslih na sedmi kontinent njihove mašte gdje se mogu slobodno igrati… Irealna, ali prilično racionalno konstruirana bajka o apsurdima suvremenog života u globalnim razmjerima.

 

Popratni program uz projekciju

Stanislav Huljić, akademski slikar, Jelsa, Hvar

 

Bokun festivala – festival nijemog filma i drugih osjetila i Međunarodni dječji festival Šibenik – Hrvatska

 

Bokun festivala – festival nijemog filma i drugih osjetila je multimedijalni projekt Udruge za promicanje kulture, filmske umjetnosti, putovanja, domaće i strane kuhinje Gozba, koji uz slogan kultura narodu, uz pomoć svestranih umjetnika, skladatelja, pjevača, glumaca, otkriva nove dimenzije filmske i glazbene umjetnosti. Svake godine festival je posvećen stvaralaštvu jedne osobe iz svijeta umjetnosti koja je svojim radom obilježila 20. stoljeće. Do sada je predstavljen rad Ive Tijardovića, Salvadora Dalija, Bustera Keatona, Fride Kahlo, Dušana

Vukotića, Lewisa Carrrola, Walta Disneya. Posebnost Bokun festivala je što se za svaki film sklada nova glazba koja se premijerno izvodi na festivalskim večerima.

Za gostovanje u Šibeniku 2024. godine predstavit će se rad Dušana Vukotića, hrvatskog animatora i redatelja crnogorskog porijekla, koji je prije 62 godine, za svoj animirani film Surogat, osvojio Oscara. Četiri godine od osvajanja prestižne filmske nagrade, Vukotić snima svoj prvi igrani film Sedmi kontinent, u kojem je radnja smještena na otoku Kaknu. Inspirirani lijepom pričom o otoku kojim vladaju djeca, kasnih šezdesetih godina prošloga stoljeća, kreće se u realizaciju projekta Sedmi kontinent, iza kojeg staje UNICEF te ga podržavaju brojne poznate svjetske ličnosti poput glumice, pjevačice i plesačice Josephine Baker. Iako projekt nije realiziran, ostaje lijepa priča, te dvije pjesme Zdravo maleni i Sedmi kontinent,  skladatelja Alfija Kabilja, koje su i danas svojevrsne festivalske himne, a Šibenik kroz svoj dječji festival i dalje živi ideju sedmog kontinenta.

Podijeli s prijateljima
64.
MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL ŠIBENIK - HRVATSKA
MDF_PLakat
22. lipnja - 6. srpnja 2024.

Blagajna

radno vrijeme

Od 15. lipnja do 21. lipnja:
od 10:00 do 12:00 i od 18:00 do 20:00
Od 22. lipnja do 6. srpnja:
od 10:00 do 12:00 i od 19:00 do 21:00

društvene mreže