Objavljeno: 06.06.2019, 08:43h

Tako je program 59. MDF-a bogatiji za program namijenjen roditeljima, odnosno odraslima, a počet će u nedjelju, 16. lipnja s posvetom preminulom skladatelju i glazbeniku, nekadašnjem uredniku glazbenog programa MDF-a, Đeli Jusiću.
Noćni program održavat će se na Novoj sceni, Trgu Ivana Gorana Kovačića sve do 28. lipnja, dok ga je složio ga je dugogodišnji producent Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, Željko Koloper, koji je ujedno začetnik ovog off programa za odrasle. Bogat program 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku uz podršku Hrvatske turističke zajednice, dodatno je oplemenio program namijenjen odraslima koji će si na Novoj sceni dati oduška uz žanrovski različit program s početkom u 22.30 sati.
‘Uz besplatan ulaz, zainteresirani će moći pogledati i poslušati deset različitih programa. Dvije večeri prepuštene su domaćim šibenskim snagama, dok će ostale programe izvesti gostujući izvođači. Uz dvije dramske i jednu plesnu predstavu ostalo su različitih glazbeni programi’, sumirao je Koloper program namijenjen najstarijoj festivalskoj publici, a kojim će se odati i počast velikom Ivi Brešanu.
Noćni program počinje, dakle, 16. lipnja, koncertom posvećenim preminulom glazbeniku i skladatelju Đeli Jusiću, nekadašnjem glazbenom uredniku Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. U programu će nastupiti Đelina nevjesta Paula Jusić uz pratnju Đele Jusića mlađeg.
Sljedećeg dana, 17. lipnja, nastupit će jedan od četiri tenora, Vladimir Garić uz pratnju Darka Aljinovića File.
Utorak, 18. lipnja, slušat ćemo filmske songove u izvedbi Soundtrack Ensemble.
Petak, 21. lipnja, na programu je alternativni country u izvedbi splitskih New Gondoliersa
Subota, 22. lipnja, posvećena je književniku Ivi Brešanu i tim povodom predstavit će se članovi Dramskog studija Ivana Jelić HNK u Šibeniku s projektom ‘U potrazi za Hamletom u Mrduši Donjoj’.
Nedjelja, 23. lipnja, rezervirana je za stalne goste Noćnog programa sastav Tri Fir i njihovu irsku zabavnu glazbu.
Ponedjeljak, 24. lipnja, šibenska klapa Gimnazijalke.
Utorak, 25. lipnja, imamo glazbenu atrakciju iz Zadra, sveučilišna a cappela skupina A.K.A. Crescendo, koji su se upravo vratili iz Rusije sa svjetskog prvenstva a cappela skupina gdje su osvojili peto mjesto.
Srijeda, 26. lipnja, je večer smijeha uz Lajnap comedy i Vlatka Štampara.
Četvrtak, 27. lipnja, predstava suvremenog plesa “Pjesma protiv žena” u izvedbi Zadarskog plesnog ansambla
Noćni program 59. MDF-a zaključit će zadnjeg dana, 28. lipnja, dobitnici dvostrukog Porina koprivnički bend Ogenj.

 

PRODAJA ULAZNICA

Copyright © 2023.   •   63. Međunarodni dječji festival - Šibenik 2023.   •   Sva Prava pridržana.
Web dizajn & razvoj: MEDIAN