25.06.2023 , 08:00

  Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku


Prateći program

IZVOĐAČ: Djeca polaznici Umjetničke škole Abiko, Japan

TRAJANJE: 24. lipnja - 8.srpnja

UZRAST: 0+

  25.06.2023 , 18:00

  Trg kralja Držislava


Prateći program

IZVOĐAČ: Nina Šalov, Zagreb

TRAJANJE: Svaki dan od 18:00 do 21:00

UZRAST: za sve uzraste

  25.06.2023 , 12:00

  Stara Gradska Jezgra


Likovni program

Za vrijeme održavanja dječjega festivala u Šibeniku gradske su ulice i trgovi tradicionalno ukrašeni šarenim zastavicama s oslikanim licima djece iz cijele Hrvatske, osmišljenim i prikupljenim tijekom dugogodišnjeg festivalskog likovnog natječaja Eto i mene na festivalu. Originalni autoportreti djece iz svih dijelova Hrvatske na taj način ne samo da osvajaju, oživljavaju i uveseljavaju gradske prostore ili usrećuju djecu koja uspiju pronaći svoje lice na zastavici, nego u festivalska događanja uključuju i djecu koja ne mogu doputovati u Šibenik. U posljednjih je nekoliko godina spomenuta tradicija nadograđena i proširena u okviru natječaja Kad se male ruke slože: zastavice se sada oslikavaju cijelim likom djeteta raširenih ruku kako bi se nizanjem pojedinačnih zastavica oblikovalo simbolično kolo malih prijatelja koji zajednički grle dječji festival. Nadovezujući se na potonju ideju, tema je ovogodišnjega natječaja Kad se male ruke slože – neka cijeli ovaj svijet. Cilj natječaja je potaknuti dječju maštu i osvijetliti pozitivne humane vrijednosti koje krase stihove spomenute pjesme.

  25.06.2023 , 12:00

  Galerija sv. Krševana


Likovni program

Livada iz sna, iako čitamo kao stih pjesme Neka cijeli ovaj svijet, nosi mnogo šire značenje.

Livada iz sna posvećena je dječjoj mašti, stvarnosti viđenoj iz perspektive najmlađih i onoga što okružuje i utječe na njihov unutarnji svijet. Livada iz sna zamišljena je kao prostor najsretnijeg dječjeg bivstva, mjesto okruženo zelenilom, gdje djeca mogu biti slobodna te okružena najmilijima. Možemo je predstaviti kao jedan idealan dan u životu djeteta. Pri tome nas interesira njihova mašta, njihove želje, čežnje, nadanja i snovi. Što to zamišljaju kad sklope oči? Koga bi željeli susresti? Koje vještine bi voljeli posjedovati? Koga bi poveli sa sobom na livadu iz sna? Kako bi ona izgledala? Što bi radili na livadi? Kako ona zvuči, kako ona miriše?

U kontekstu minulih društvenih događaja, od pandemije, preko potresa, klimatskih promjena, migracija do raznih kriza koje su nas otuđile od uobičajene svakodnevnice, tema Livada iz sna vraća nas na tvorničke postavke. Ova tema ima za cilj vratiti djecu u bezbrižno djetinjstvo, puno snova i želja, bez ograničenja.

Tema Livada iz sna potpuno je otvorena za individualna tumačenja djece, u dogovoru s njihovim nastavnicima/mentorima.

Po prvi put likovni natječaj izlazi iz okvira izložbenog prostora s namjerom dodatnog motiviranja djece na sudjelovanje u stvaranju vizualnog identiteta i scenografije u programu svečanog otvaranja 63. Festivala, koji će biti u direktnom prijenosu Hrvatske radio televizije.

  25.06.2023 , 12:30

  Galerija sv. Krševana


Likovni program

Izložba je kolaž radova različitog karaktera i sadrži komercijalne projekte, ilustracije dječjih knjiga, ali i samoinicirane ilustracije, najčešće nastale kao komentar Srđanine svakodnevice, razgovora sa svojim psom Anuškom i malih smiješnih momenata u kojima se svi možemo pronaći. Iako su ilustracije ponekad stilski različite (jer se u radu s klijentima ipak potrebno prilagoditi karakteru klijenta), Srđani je humor dominantno izražajno sredstvo i, što je svijet teži i ozbiljniji, to ona više inzistira na lakoći i želi da u svakodnevici primijetimo čaroliju i ljepotu (ponekad i apsurd kojemu se možemo smijati) koje nas čini boljima. Najviše voli kad se ljudi smiju dok gledaju njen rad, i kad se djeca vesele.

  25.06.2023 , 17:00


Prateći program

Šuma Šubićevac / šuma Značajni krajobraz Gvozdenovo – Kamenar u 17:00
6. kolo Adventure sport lige
LETI PO SVOM, OSTANI DIJETE
Trail utrke za djecu i obitelj
 

  25.06.2023 , 17:30 i 19:00

  Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku


Dramski program

IZVOĐAČ: Gradsko kazalište lutaka Rijeka

TRAJANJE: 45 minuta

UZRAST: 3+

  25.06.2023 , 19:30

  Trg Ivana Gorana Kovačića


Program trgova i ulica

XICS DEL XURRAC -16 DRVENIH IGARA

Zasučite rukave i pridružite se izgradnji prekrasnih drvenih tornjeva inspiriranih katalonskom tradicijom 'Castellsa' ili ljudskih tornjeva. Tombs Creatius stvara zamršene drvene interaktivne igre i instalacije koje su zabavne za cijelu obitelj.

 

PUCK CINEMA CARAVAN

Igraonica je plod suradnje između Tonija Tomasa, kreatora filma Tombs Creatius i Carlesa Porta, umjetnika, grafičkog dizajnera i redatelja animiranog filma. Puck je karavana pretvorena u malo kino u kojem se prikazuje uzbudljiva kolekcija kratkih autorskih animiranih filmova.

  25.06.2023 , 19:30


Prateći program

Promocija knjige "Arsen, Sjećanja" autorice Diane Šetka

Voditelji: Diana Šetka, autorica knjige i Ivana Kalogjera, voditeljica odnosa s javnošću izdavačke kuće Profil

Program počinje u Kući umjetnosti Arsen u 19:30 

Program je nastao u suradnji s Kućum umjetnosti Arsen

  25.06.2023 , 20:00

  Muzej grada Šibenika


Likovni program

Izložba predstavlja najnoviji autorov ciklus nastao unazad dvije godine te je posvećenumjetnikovim unukama Matei i Piji, ali i svoj djeci svijeta. U sklopu izložbe biti će predstavljena grafičko-pjesnička mapa Arsen Dedić – Matko Trebotić, ujedno donacija Muzeju grada Šibenika.

  25.06.2023 , 20:00

  Poljana


Program trgova i ulica

Cirkuski cabaret. Epski napadno zabavan cirkuski cabaret u kojem četvorka vrhunskih cirkuskih improvizatora sudjeluje u događajima koji postepeno grade maštoviti svijet.  Publika kroz smijeh i začudnost postaje dio maštovitog, šarenog cirkuskog svijeta koji se stvara ispred njih.

  25.06.2023 , 21:00

  Trg Republike Hrvatske


Dramski program

IZVOĐAČ: Scena Gorica, Velika Gorica

TRAJANJE: 60 minuta

UZRAST: 8+

  25.06.2023 , 21:15

  Ulica don Krste Stošića


Filmski program

REDATELJ: Vladimir Tadej

ŽANR: avanturistički

GODINA: 1970.

PRODAJA ULAZNICA

Copyright © 2023.   •   63. Međunarodni dječji festival - Šibenik 2023.   •   Sva Prava pridržana.
Web dizajn & razvoj: MEDIAN