AUTOR:   Izložba likovnih radova sa svehrvatskoga likovnog natječaja za učenike osnovnih škola

TRAJANJE:   24. lipnja - 8. srpnja 2023.


Livada iz sna, iako čitamo kao stih pjesme Neka cijeli ovaj svijet, nosi mnogo šire značenje.

Livada iz sna posvećena je dječjoj mašti, stvarnosti viđenoj iz perspektive najmlađih i onoga što okružuje i utječe na njihov unutarnji svijet. Livada iz sna zamišljena je kao prostor najsretnijeg dječjeg bivstva, mjesto okruženo zelenilom, gdje djeca mogu biti slobodna te okružena najmilijima. Možemo je predstaviti kao jedan idealan dan u životu djeteta. Pri tome nas interesira njihova mašta, njihove želje, čežnje, nadanja i snovi. Što to zamišljaju kad sklope oči? Koga bi željeli susresti? Koje vještine bi voljeli posjedovati? Koga bi poveli sa sobom na livadu iz sna? Kako bi ona izgledala? Što bi radili na livadi? Kako ona zvuči, kako ona miriše?

U kontekstu minulih društvenih događaja, od pandemije, preko potresa, klimatskih promjena, migracija do raznih kriza koje su nas otuđile od uobičajene svakodnevnice, tema Livada iz sna vraća nas na tvorničke postavke. Ova tema ima za cilj vratiti djecu u bezbrižno djetinjstvo, puno snova i želja, bez ograničenja.

Tema Livada iz sna potpuno je otvorena za individualna tumačenja djece, u dogovoru s njihovim nastavnicima/mentorima.

Po prvi put likovni natječaj izlazi iz okvira izložbenog prostora s namjerom dodatnog motiviranja djece na sudjelovanje u stvaranju vizualnog identiteta i scenografije u programu svečanog otvaranja 63. Festivala, koji će biti u direktnom prijenosu Hrvatske radio televizije.


 

PRODAJA ULAZNICA

Copyright © 2024.   •   64. Međunarodni dječji festival - Šibenik 2024.   •   Sva Prava pridržana.
Web dizajn & razvoj: MEDIAN