AUTOR:   Srđana Modrinić

TRAJANJE:   24. lipnja - 8. srpnja 2023.


Izložba je kolaž radova različitog karaktera i sadrži komercijalne projekte, ilustracije dječjih knjiga, ali i samoinicirane ilustracije, najčešće nastale kao komentar Srđanine svakodnevice, razgovora sa svojim psom Anuškom i malih smiješnih momenata u kojima se svi možemo pronaći. Iako su ilustracije ponekad stilski različite (jer se u radu s klijentima ipak potrebno prilagoditi karakteru klijenta), Srđani je humor dominantno izražajno sredstvo i, što je svijet teži i ozbiljniji, to ona više inzistira na lakoći i želi da u svakodnevici primijetimo čaroliju i ljepotu (ponekad i apsurd kojemu se možemo smijati) koje nas čini boljima. Najviše voli kad se ljudi smiju dok gledaju njen rad, i kad se djeca vesele.


Srđana Modrinić, nekima poznatija kao Booboo Tannenbaum, rođena je 27. kolovoza 1975. godine u Zadru. Završila je Studij Dizajna pri Arhitektonskom Fakultetu u Zagrebu i radila kao umjetnički direktor u dizajnerskim studijima (Bruketa&Žinić) i agencijama (Grey Worldwide), prije nego je odlučila početi raditi samostalno, kao grafička dizajnerica i ilustratorica.

Izrađuje vizualne identitete, murale, ilustracije i animacije za najrazličitije klijente - od Radisson i Valamar hotelskih grupa, Rolls Roycea, dječjih filmova (Koko i duhovi, Zagonetni dječak, Uzbuna na zelenom vrhu, Gajin svijet 2), slikovnica (Miševi i mačke naglavačke, Čokolada na kvadrat), do kazališnih predstava i festivala. Autorica je svih zidnih ilustracija u Ivaninoj kući bajke i dugi niz godina je bila odgovorna i za sam vizualni identitet Festivala bajke u Ogulinu. Živi i radi u Berlinu s čovjekom koji se uvijek smije i najboljim psom na svijetu i strašno joj nedostaje Jadransko more.

 

PRODAJA ULAZNICA

Copyright © 2024.   •   64. Međunarodni dječji festival - Šibenik 2024.   •   Sva Prava pridržana.
Web dizajn & razvoj: MEDIAN